Over ons

“De ideale mix van automatisering en ouderwets vakmanschap”

Snelheid, flexibiliteit én kwaliteit: “Het moet niet alleen maar snel, het moet ook goed. Anders gaat het hier de deur niet uit.” Timmerfabriek Bolder in Wehl onderscheidt zich door onder meer ramen, kozijnen en deuren snel te kunnen leveren, en daarbij de kwaliteit niet uit het oog te verliezen. Het timmerwerk van eigenaar Pim de Bree en zijn medewerkers is vakwerk.
Lees verder
De overname

Jong & dynamisch

De Bree nam het meer dan 100-jarige familiebedrijf in Didam, onderscheiden met het Predicaat Hofleverancier, ruim drie jaar geleden over van de familie Bolder.

“En hoewel we nog steeds een familiebedrijf zijn, is Timmerfabriek Bolder ook jong en dynamisch. We gaan met de nieuwste ideeën en met de markt mee”, vertelt de 54-jarige Silvoldenaar. “Zoals de industriële ‘staal-look’ die nu populair is, die kunnen we bieden in onze eigen spuiterij.”

Want in de werkplaats van Bolder op de Kollenburg heeft de timmerfabriek alles onder één dak; van de tekening die na een order wordt gemaakt tot kant-en-klare eindproducten, die heel divers kunnen zijn en vervaardigd uit duurzaam FSC-gecertificeerd hout. Ramen, kozijnen en deuren, hefschuifpuien en speciaal timmerwerk. “We werken hier met zeven man”, zegt De Bree. “En omdat we vrij kleinschalig zijn, kunnen we heel specialistisch en flexibel werken.”

Klantenkring

Van particulieren tot bedrijven

De klantenkring van Bolder bestaat uit particulieren, zzp’ers, kleine aannemers en schilderbedrijven, die profiteren van de snelle levertijden en de mogelijkheid om maatwerk te leveren.

“Wij doen het timmerwerk dat de grote timmerfabrieken niet kunnen of willen doen”, legt De Bree uit.

“Er zijn andere timmerfabrieken die ons inschakelen voor apart werk als rechte trappen, balkonhekwerken of losse dorpels en stijlen. Maar ook de consument die een bijpassend plintje zoekt of met een kapot wc-raampje zit, kan bij ons terecht.”

Grote projecten

Wij draaien onze hand niet om voor grote projecten

“Wij doen het timmerwerk dat de grote timmerfabrieken niet kunnen of willen doen.” Daarnaast draaien we onze hand niet om voor grotere projecten, zoals een klus in Apeldoorn van 192 renovatie woningen.”

De combinatie van snel en efficiënt werken is te danken aan de werkwijze van Bolder: een ideale mix van automatisering en ouderwets vakmanschap. Het computergestuurde machinepark wordt bediend door vaklui, die zelf de afwerking voor hun rekening nemen.

De Bree, die zelf ook volop meedraait in de productie: “Wat we kunnen automatiseren, automatiseren we. Maar we hebben wel medewerkers die ook nog weten hoe het met de hand moet. Daarom kunnen we ook dat speciale en aparte timmerwerk verzorgen. Staldeuren, kerkdeuren, balkons, een toog, een replica van de originele voordeur van een oud pand. Dat houdt het voor onze mensen afwisselend.”

Dat team van vaklieden draagt tevens zorg voor de kwaliteit waar Bolder garant voor staat. “Iedere order wordt hier van begin tot eind begeleid door één persoon. Op die manier zorgen we voor verantwoordelijkheid én kwaliteit”, benadrukt De Bree. “Want het moet niet alleen maar snel, het moet ook goed. Anders gaat het hier de deur niet uit.”

Wij bellen u graag

Heeft u vragen, een project of advies nodig? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. terug.
    Deuren

    Op zoek naar deuren? Wij leveren deuren van de volgende merken: