Ruim 100 jaar vakmanschap in houtbewerking.

Ruim 100 jaar vakmanschap in houtbewerking & sinds 19 april 2013 bij Koninklijke beschikking Hofleverancier. Een vertrouwd adres voor machinaal vervaardigde kozijnen, ramen/deuren & speciaal timmerwerk

De historie van vier generaties Bolder in de “houtkrullen”.

Timmerfabriek Bolder B.V. bestaat al vier generaties lang!

  Dorus Bolder.

  De grondlegger van het timmerbedrijf is Dorus Bolder. Op 12 februari 1912 is hij als “boerentimmerman” begonnen in een schuurtje aan de Doesburgseweg 10 in Loil. De schuur was 5 bij 7 meter groot en in de hoek stond nog de geit. Dorus maakte er op ambachtelijke wijze houten kruiwagens, karren en platte wagens. Later kocht hij een zaagmachine en ging hij ook kozijnen, deuren en ramen maken. Dorus stond bekend als een goede, hardwerkende timmerman die secuur werkte.

  Henk Bolder.

  Zijn tweede zoon, Henk Bolder nam in 1953 het bedrijf over en bouwde een nieuwe veel grote werkplaats bij zijn huis aan de Wehlseweg 26 in Loil. In de nieuwe werkplaats werden naast de oude zaagmachine ook een drietal moderne houtbewerkingsmachines geplaatst. Met deze moderne machines kon Henk de naam en faam van zijn vader verder uitbouwen. Niet alleen secuur werken maar ook een constante kwaliteit leveren was het devies.

  Theo Bolder.

  Theo Bolder, zoon van Henk Bolder en kleinzoon van de grondlegger Dorus Bolder, zette ook de traditie van de “houtkrullen” voort. Als 16jarige eerst twee jaar werken in het bedrijf van zijn vader en daarna tien jaar ervaring opdoen bij verschillende aannemersbedrijven. In 1978 kwam hij weer terug naar het familiebedrijf wat hij in 1989 overnam. In 1992 kwam er een nieuwe werkplaats aan de Wehlseweg in Loil met een geheel vernieuwd machinepark en een centrale afzuiginstallatie. Vernieuwen en innoveren zit Theo in het bloed en al gauw werd ook de nieuwe werkplaats te klein. In 2002 verhuisde de timmerwerkplaats naar de huidige locatie, het industrieterrein Kollenburg aan de rand van Didam. Daar was ruimte voor de modernste machines en kon de spuiterij opnieuw worden ingericht volgens de geldende milieu-eisen.

  Pim de Bree.

  Sinds januari 2016 heeft Pim de Bree Timmerfabriek Bolder B.V. overgenomen. Pim heeft veel ervaring opgedaan binnen de timmerindustrie en heeft in januari 2016 besloten voor zichzelf te beginnen en Timmerfabriek Bolder over te nemen.  Het streven is om voorop te blijven lopen en daardoor in staat zijn om producten van een constante hoge kwaliteit te maken met een korte levertijd. Tevens staat flexibiliteit en daardoor het inspelen op speciale eisen en wensen hoog in het vaandel, bij Pim.